În mai multe cazuri, femeile se nasc cu malformaţii sau dimensiuni peste sau sub medie ale vaginului ori ale labiilor. Pentru ca cele din urmă să fie aduse la dimensiunea optimă, se apelează la intervenţia de labioplastie, ce presupune modificarea labiilor mari sau mici. Acestea pot fi afectate de naşterea copiilor, inflamaţii ori s-a dezvoltat diferit. Aspectul labiilor duce la disconfort, o lipsă a încrederii în sine şi, în unele cazuri, iritaţii din cauza hainelor.

Labioplastia vine să corecteze forme atipice, asimetrii, labii mari, labii mici şi readuce aspectul estetic tonifiat al organului genital. Intervenţia durează circa o oră şi necesită nu doar pregătiri şi restricţii, precum şi o perioadă de recuperare de circa şase săptămâni, în care zona trebuie îngrijită şi trebuie evitate anumite activităţi.

Chirurgul va alege, în funcţie de tipul intervenţiei de care ai nevoie, o anestezie locală sau generală şi te va informa asupra fiecărui pas din intervenţie. Această operaţie are un preţ accesibil, iar efectele sale sunt permanente. Indiferent de cât timp a trecut de la intervenţie, nu vei avea nevoie să o reînnoieşti, iar semnele nu sunt vizibile.

Un aspect plăcut al labiilor şi confortul îţi vor da încredere în tine şi te vor ajuta să te bucuri de orice haine, fără să îţi faci griji în privinţa iritaţiilor.