Liftingul corporal îmbunătăţeşte forma şi tonusul ţesutului aflat sub piele şi grăsime. Sunt îndepărtate pielea în exces (care atârnă) şi cutele de grăsime determinate parțial de elasticitatea scăzută a ţesutului. Un corp bine tonifiat, cu un contur definit, este adesea rezultatul unei diete sănătoase şi a exercițiilor fizice. Însă, mișcarea nu poate da întotdeauna rezultatele dorite în cazul persoanelor care au pielea laxă (flască) şi forme slab definite. Înaintarea în vârstă, efectul razelor solare, al sarcinii sau fluctuaţiile semnificative în greutate, precum şi factorii genetici, pot contribui la o elasticitate deficitară a ţesuturilor şi pot duce la coborârea (lăsarea) abdomenului, a feselor, a coapselor sau a braţelor.

Dacă vă doriţi un contur corporal mai ferm şi mai tineresc, atunci liftingul corporal total poate fi o soluţie pentru a vă atinge scopul. Intervenția îmbunătăţeşte forma şi tonusul ţesuturilor, îndepărtează pielea și grăsimea în exces (care atârnă) determinate în parte de slaba elasticitate tisulară. În plus, procedura poate îmbunătăţi suprafața tegumentară neregulată, cu aspect de coajă de portocală, cunoscută sub denumirea de celulită.

Un lifting corporal poate include următoarele zone:

  • Zona abdominală, local sau extinzându-se în lateral şi în spate
  • Fese, ce pot fi coborâte, aplatizate sau de formă inegală
  • Zona inghinală, ce poate coborî spre fața internă a coapsei
  • Coapse, incluzând porțiunea interioară, exterioară, posterioară sau circumferențial.

Indicaţii:

Liftingul corporal total nu este destinat eliminării grăsimii în exces. Doar lipoaspirația poate elimina depozitele de ţesut adipos în exces, acolo unde pielea are elasticitate bună şi este capabilă să se adapteze noului contur corporal. În cazurile în care elasticitatea pielii este slabă, se recomandă o combinaţie între liposucţie şi lifting corporal.