Mărirea sânilor cu grăsime, cu anestezie locală sau generală, este realizată prin:

  • Lipofilling
  • Sistem Brava şi lipofilling

Procedura de lipofilling este o procedură elegantă deoarece utilizeză grăsimea pacientei pentru a corecta defecte de la nivelul altor regiuni ale corpului. Astfel, se elimină riscul unor reacţii la corpuri străine. Mai mult, grăsimea este disponibilă şi uşor de accesat, iar acest lucru reduce disconfortul pacientei la minim, procedura de lipofilling putând fi repetată foarte uşor dacă este nevoie.

Ţesut adipos în exces este găsit peste tot în corpul uman şi poate fi obţinut uşor prin liposucţie, iar apoi transplantat în zona tratată. Folosirea ţesutului gras autolog (recoltat de la pacient) pentru a repara defecte ale ţesuturilor moi este o abordare logică, dar utilizarea acestei metode nu înregistrează o rată de succes constantă în rândul pacienţilor.

Transplantul ţesutului adipos aspirat este realizat în trei faze consecutive:

  1. Extragerea ţesutului adipos din zona donatoare
  2. Purificarea grăsimii aspirate prin centrifugare delicată
  3. Reinjectarea grăsimii purificate printr-o tehnică de reimplantare tridimensională.

Lipofillingul poate fi realizat sub anestezie locală sau generală, în funcţie de suprafaţa zonei tratate. Veţi discuta despre aceste opţiuni împreună cu chirurgul dvs.

Lipofillingul poate fi repetat dacă este necesar şi este efectuat în mod normal după trei sau şase luni de la prima procedură.