Clinica Zetta – centru de excelenţă în chirurgie plastică estetică şi reparatorie

Continuăm lupta împotriva cancerului la sân!

Cancer san

Anul acesta punem accentul atât pe latura medicală, cât și psihologică și estetică în recuperarea completă a pacientelor. În România, anual sunt identificate între 6.000 și 7.000 de cazuri noi de cancer mamar, iar același studiu arată că vârsta este în scădere, aceasta ajungând la 30—40 de ani. În 2015, au fost alocate fonduri pentru 800 de implanturi mamare de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate, însă estimările arată nici un sfert nu vor fi folosite. În București, de la începutul anului și până în prezent, de abia au fost puse câteva zeci de proteze mamare.

 

Sunt cunoscute acțiunile derulate în ultimii ani de echipa coordonată de domnul doctor Dragoș Zamfirescu, iar anul acesta nu se dezice. Doamna Lisabona Vasiloanca este pacienta Clinicii Zetta care a beneficiat de operaţia de reconstrucţie mamară de după mastectomie. După acea etapă finalizată cu succes la vremea respectivă, astăzi se finalizează întregirea estetică a acestui caz.

 

La 2 ani de la operație, pacienta noastră este readusă în sala de operație pentru o nouă intervenție de corecţie a asimetriei mamare și de reconstrucție de mamelon la nivelul sânului reconstruit. Operaţia implică proceduri de simetrizare din punct de vedere al volumului sânilor și a poziției șanțului submamar și a mameloanelor celor doi sâni.

 

Emoții sunt de ambele părți, iar mulțumirea pacientei este și bucuria noastră de a duce la bun sfârșit un caz medical finalizat cu succes.

Poza site oriz  poza site oriz 1

Cancerul mamar este lupta noastră, a tuturor, iar misiunea pe care o avem este să ne unim forțele pentru a salva vieți. Această maladie poate fi tratată dacă este depistată la timp. Prin prevenție putem evita momentele grele prin care trec atât pacienții, cât și cei aflați în preajma lor (familie sau prieteni).

 

Mesajul Clinicii Zetta, alături de specialiștii coordonați de domnul doctor Dragoș Zamfirescu, este susținut prin campania de informare asupra posibilității pacientelor de a beneficia gratuit de operația de reconstrucție a sânilor. De asemenea, vom continua să susținem prevenția și să încurajăm conștientizarea impactului psihologic pe care îl au mastectomiile asupra pacientelor diagnosticate cu cancer mamar.

 

Puteți citi mai multe în următorul articol: http://sanatate.acasa.ro/boli-7/clinica-zetta-continua-implicarea-in-luna-cancerului-la-san-204152.html /

 

Follow us on:

https://www.facebook.com/ClinicaZetta

https://twitter.com/ClinicaZetta

https://www.linkedin.com/company/clinica-zetta

https://www.youtube.com/ClinicaZetta